Från Älvdalen till Nya Zeeland

image

September 2012 hände något som som förändrade mitt liv forever and ever. Min familj frontalkrockade med en annan bil och min sambo Anders tillika barnens far omkommer i den svåra olyckan. Jag och barnen måste haft änglavakt eftersom vi klarade oss utan nästan några blessyrer.

Två veckor innan olyckan hade jag börjat på Hälsoturism linjen på SCoTT i Orsa.
Redan innan jag kommit in på den utbildningen drömde jag mig bort till Nya Zeeland, tanken fanns där redan då att göra en av praktikperioderna där. Jag la även fram det till Anders och tyckte han kunde följa med med barnen, då han hade en del föräldradagar kvar att ta ut.

Nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig.

Efter olyckan var jag sjukskriven i två veckor men kände att jag ville tillbaka till skolan så snart som möjligt. Min klass hade fått en superbra start och härlig sammanhållning på ganska kort tid.
Valet var därför enkelt att återvända till Orsa, där jag visste att jag skulle kunna tanka mig med ny energi efter traumat min familj varit med om.
Jag resonerar nämligen som så, att jag kommer aldrig få tillbaka min Anders oavsett om jag gräver ner mig i mina sorger hemma och gör mig till ett offer,,, eller tar vara på det liv jag och mina flickor fick behålla.
Jag är en positiv människa och ångrar inte en sekund att jag fortsatte med utbildningen.

Hösten gick och vintern kom. Jag pratade mycket med min syster Down Under och vi spånade vidare på min ide om att göra min första LIA-period på Nya Zeeland. Hon hade kontakter som hade kontakter inom massagebranschen och dom lyckades tillslut “sälja” in mig på ett företag.
Här hemma jobbade jag för fullt med att hitta någon som kunde följa med mig och ta hand om mina barn när jag skulle göra mina massagetimmar. Även det löste sig och då fanns det ju ingen återvändo.
Har jag en gång dragit igång nåt projekt så slutför jag det också. Om det är bra eller dåligt vet jag inte men min beslutsamhet har alltid tagit mig dit jag vill.

Så nu är vi här på Papamoa Beach och imorrn ska jag träffa min handledare. Ska bli spännande och se hur dom jobbar inom massagen här.

“Tänk inte efter för mycket,  just do it ! “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s