Massagerum a la rugbystyle

image

Naket och avskalat. Vad mer behöver jag än ett mindre mysigt omklädningsrum, en bänk, några handdukar,  sport rehab wax och….ja just ja, nånting bra att lyssna på. De första 2 veckorna knåda ja runt i tystnaden men vem vill jobba utan musik runt sig. Rattade in motsvarigheten till Rockklassiker på mobilen sen var det kirrat. Det här med valsång och skogsbrus med porlande vatten är inte min grej har jag kommit underfund med. Så det är det nog lika bra ni eventuella kunder där hemma förberder er på om ni kommer till min mottagning någon gång i framtiden.

Denna vecka har de välutrustade killarna varit överrepresenterade ( ja jag menar då muskler ) Att massera dom tar jag som ren styrketräning för egen del för jädrans va jag får ta i. Ja ni skulle se mig när jag nästan får lov klättra runt på dom för att ha nån chans att komma in på djupet…men armbågar är bra verktyg, fungerar till mycket har jag märkt och knogar å för den delen.
Tror faktiskt jag lyckas lägga på bra tryck på ömma punkter ändå för när jag frågar om dom tycker trycket är bra eller om det är för mycket så kvider dom fram ” No it’s cool ” med ett tonfall som avslöjar att dom helst hade velat vara någon annanstans och inte i händerna på mig.
Men det är väl manligt antar jag, att inte visa hur djävulskt ont det egentligen gör, hehe.

På Bay SportsMed har jag nu börjat få några stammisar. En tjej hade jag för tredje gången idag. Hennes problem var att hon knappt kunde ta sig ur sängen på morgonen och var väldigt öm på ena sidan av ländryggen. Så de första gångerna behandlade jag rygg och sen sätet, men utan någon märkbar förbättring. Jag vill ju gärna hjälpa människor så inför besöket idag fick jag tänka ett varv till och kom på att det måste vara den där djupliggande rygg och bäckenmuskeln som spökar. Ingen muskel man kan massera utan man kommer åt den genom att gå in med pressur snett under “the sixpack” .
Efter det hade hon inget problem att resa sig från bänken utan nästan några smärtor. Vi gjorde High five på varann för hon blev så glad, ÄNTLIGEN nåt som funkar sa hon. Sjukgymnaster och andra förståsigpåare hade gett henne divese behandlingar och övningar utan nåt bättre resultat. Då känns det häftigt att just jag var den som hjälpte henne.
Det är det som är lite av tjusningen att vara massör tycker jag, att få vara detektiv runt människokroppen och att med ändå rätt enkla medel kunna hjälpa folk till en bra/bättre fungerande kropp.

För övrigt har jag börjat träna 3 dagar i veckan nu. Det har varit en bristvara sedan olyckan i höstas. Ja ni kan tro jag har saknat det, sakta men säkert börjar formen komma tillbaka, den jag hade när jag nästan var klar för att genomföra fystestet som krävs för att bli brandman. Det är mitt mål efter att skolan är slut nästa år !
Vad är ditt mål ?

“Det är alltid för tidigt att ge upp…”
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s