Är huvudet dumt får kroppen lida !

image

I måndags innan jag skulle iväg på mitt eftermiddagspass på Bay Park kom jag i all hast på att f-n jag har ju inte klippt naglarna. Glömde ju bort det förra måndagen, kom på det i bilen, på parkeringen utanför praktiken 10 min innan jag skulle börja. Hade som tur var min bästa vän Leatherman i väskan som snabbt kapa ner ogräset.
Nåväl, denna vecka var jag lite mer förutseende och skulle fixa det hemma. Klippte å gjorde fint så inte jag river klienterna. Men på långfingret gör jag precis det man inte ska, istället för att klippa av nageln helt så på slutet drar jag av den, ni vet sådär så att nagelband och annat trevligt följer med. Inte så smart kände jag då det gjorde ont bara det, jag har gjort så förr och vet ju konsekvenserna. Så hur tänkte jag nu ? Ja väldigt kortsiktigt må jag då säga själv.
Med tanke på att jag ska massera i fyra dagar och då ha nageltrång och inflammation i ett finger så va ju inte ingreppet särskilt genomtänkt.
Men vet ni vad ? Av erfarenhet blir man vis, sägs det. Och visst lärde jag mig en läxa av det här. Kom underfund med att vi massörer är väldigt sårbara om vi skadar händer och armar. Våra verktyg använder vi faktiskt jämt i vardagen och det är så lätt hänt att nåt går galet. Finns ett talesätt som lyder: Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta. Det stämmer verkligen i den här branschen.
Hur gick det att massera då…nja om du tänker dig att du har ett nageltrång och sen lägger på ett tryck, kraftigt…mmmh ja inte så trevligt va. Lärde mig, eller ja jag fick ju lov, att koppla bort/lyfta upp fingret, för det gjorde ju så himla ont. Det sen på bekostnad att övriga fingrar fick jobba dubbelt med snedbelastning som följd. Ja det ena ger det andra, så även i denna värld. Nej Marie, nästa gång så Gör om & gör rätt !!

För övrigt så rullar det på bra. Har fått in en vardagsrutin på LIA-platserna så nu börjar jag bli lite smått uttråkad. Det är inte bra när jag tänker “Åh nu är det bara 2 kunder kvar sen får jag åka hem” då har jag tappat inspirationen. Men den här veckan har jag varit allmänt låg faktiskt. Åkte på halsont i början av veckan och fick skippa träningen, kapa naglar fel med insikten om hur det skulle ställa till det, plus annat runt syster m familj. Ja även jag har mina up and downs och nu på senaste så har jag haft en del hemlängtan, tro det eller ej.

Nya Zeeland har ju så otroligt mycket att erbjuda men det är inte bara till att dra iväg på än det ena eller andra när vi har alla barnen att ta hänsyn till, ja det är inte bara mina två utan syster har 3 st i åldern 2-4-6 år också.
Innan jag hade klart med vem som skulle följa mig hit så la jag ut en förfrågan på fb och det var många som gärna hade velat om de kunnat. Men jag kan då säga att Elin har det inte särskilt glassigt. Vi är faktiskt här på jobbuppdrag båda två så nån semester är det då inte.
I lördags var jag och Elin ändå en bra bit upp i luften och hoppa fallskärm, sen har vi bokat in oss på en ridtur och en höghöjdsbana framöver. Syster har också en spapool ute på gården som vi gärna plaskar runt i. Så jodå lite utöver det vanliga tar vi oss för med trots allt.

I skrivande stund regnar det ute och ska visst göra så imorrn också så då drar jag och Elin ut till Bay Fair och shoppar loss igen. Sen var denna vecka slut och endast 5 v återstår. Gäller att gilla läget och göra det bästa av situationen, då tar man sig igenom det mesta.

“Klaga inte över för lite vind – lär dig segla “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s