Vad klappar ditt hjärta för ♥

image

Mina gullvippor och jag på Mount Maunganui

En del av mitt är tillägnat LIF, så nu vet ni det !

På Baypark denna vecka har jag mest bara manglat på med det gamla vanliga, rygg, hamstrings och vader. Kul ändå att dom kommer tillbaka fast jag ger dom behandlingar så dom håller andan och knogarna deras blir vita hehe.
Fråga en av killarna om han märkt av nån skillnad på responsen av sin träning sedan han börjat hos mig, jag har haft han tre gånger nu. Jodå, han sa att musklerna varit mer avspända och mjuka samt att uppvärmningen gått smidigare och bättre.
Det är ju det som är det finurliga med massage, att det gör verkligen skillnad på resultatet av din träning
Massage har så många positiva effekter så jag hade nog kunnat skriva ett helt inlägg om det. Den bästa är nog ändå att det utsöndrar ett lugn & ro hormon som gör oss harmoniska och mer tillfreds med oss själva. Så nu alla där ute- hands on och stimulera mera, det vinner vi alla på. Strunta i om tekniken inte är den bästa, det är beröringen i sig som är det viktiga ♡

Hos Pat på Bay SportsMed har jag denna vecka nästan bara haft kända ansikten. Tisdagen var en inspirerande dag med olika sjukdomsbakgrunder där jag behandlade spänningar och korta muskler med goda resultat. Det här företaget har så mycket mer att erbjuda sina kunder såsom kiropraktik, akupunktur, tejpning och sjukgymnastik. Ska fråga Pat till veckan om jag inte kan få vara med i deras övriga verksamhet och se hur de arbetar, det skulle vara intressant och utvecklande. Känner att jag står lite och trampar på samma ställe just nu.

Hur kommer det sig att jag snöat in på denna yrkesbana då tro ?
Ja under de senaste tio åren har jag jobbat som köksbiträde på Älvdalens Utbildningscentrum. En anställning som jag varit tacksam för att jag haft. Jag menar, en fast heltidstjänst växer inte på träd i liten ort som Älvdalen, så jag var nöjd….i några år. Jag var skoltrött efter gymnasiet och ville bara jobba och tjäna pengar. Men som i de flesta yrken så blir det tillslut bara samma samma. Jag tröttnade på att städa toaletter, moppa golv och diska. Kände att jag hade så mycket mer att ge och behövde nåt annat som stimulerade mig.
Började sen titta på än den ena utbildningen efter den andra som jag kunde tänka mig att jobba som. Har funderat på socionom och receptarie b la, men det var inget jag tyckte hade tillräcklig dragningskraft för att jag skulle dra på mig studielån för. Och så ville jag ju ha garantier för att jag hade jobb efteråt. Var lite chicken där å resonera “Du vet va du har å och inte vad du får” så jag la ner det hela. Hörde även av mig till andra arbetsgivare på orten inom helt andra yrken men de visade ett svalt intresse.
Jaha jag jobbar väl här då på skolan där jag faktiskt trivs bra med all personal och vi har väldigt roligt på våra firmafester, och väntar på att nåt roligare jobb ska anfalla mig.

Men det hände ju aldrig.

Sen kom mina gullvippor till världen, som föräldraledig fick jag distans till mitt jobb och tid att klura ut vad jag ville med min framtid. Det var då på hösten 2011 som ja började gå på Mama BootCamp i Älvdalen. Carola som hade dom passen hade själv gått på Hälsoturism linjen i Orsa och startat företaget Friskvårdsfokus.
Då föll poletten ner, det är ju hälsa och friskvård jag vill jobba med. Det har alltid intresserat mig så varför inte jobba med det då då. Inget yrke jag blir rik på men pengar är verkligen inte allt och jag sätter livskvalitet i första rummet, att jag ska få jobba med det jag brinner för.
Först när jag tänkte på min tid efter utbildningen såg jag mig bara som anställd, det här med egenföretagare kändes väldigt långt borta. Som anställd lämnar du ofta jobbet på jobbet när arbetsdan är slut, du får din trygga lön varje månad, du slipper allt vad pappersarbete heter och pensionsinbetalningar bla bla bla.
Meeeen sen jag började på SCoTT i höstas har jag fått en heeelt annan uppfattning om hur det skulle vara att driva eget. Nu ser jag fram emot att kunna styra min egen tid och få va min egen boss. Jag behöver faktiskt inte kunna allt heller, pappersarbete finns det dom som tycker att det är roligt att hålla på med och det jag inte kan/förstår mig på finns det alltid nån jag kan fråga omkring mig. Jag menar, bara Näringslivskontoret sitter ju på en uppsjö av kunskap inom föratagande.
Så inom ett år så har nog Skatteverket fått in en ansökan om F-skattsedel från fröken Graf. Fattas bara ett bra firmanamn nu då….

“Varför väntar du och vad väntar du på “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s