Alla sätt är bra utom dom dåliga

image

Får ofta frågan om jag inte får ont/besvär i händer och armar när jag masserar så mycket. Nej är mitt svar, det handlar om att använda rätt teknik och ta hela kroppen till hjälp om jag ska få till ett bra tryck. Då kanske jag måste gå utanför ramarna ibland och då kan det se ut som på bilden. “Strykjärnet” är det grepp som de flesta tycker är skönast, inklusive mig själv. ( Nu skulle massören själv behöva massage känner jag )

Första veckan jag började här så skrämde jag liv i arm & handmusklerna rejält. Det var intressant att se hur de skulle reagera med den belastning jag utsatte dom för. Jag var noga med att stretcha och masserade dom även lite själv. Det verkar som att det i kombination med att fått massera rugbylaget verkligen har stärkt dom. Nu har dom inte en tendens ens till att bli trötta, t o m så att jag nu glömmer bort att stretcha för jag märker inte ens av dom. Nåja, får nog bättra mig där annars står jag säkert här snart utan fungerande verktyg och gnäller på mig själv för att jag inte skött underhållet 😉
För så är det hos en del av klienterna,  jag frågar om dom inte har stretchat/tränat den och den muskeln dom har problem med. “Nja” får jag till svar, “har fått övningar men inte haft tid att göra dom” Nehej tänker jag, vad finns det som är viktigare än att ta hand om sin kropp. Som massör kan jag visst lätta på spänningar mm men det viktigaste jobbet ligger faktiskt i att du själv lägger manken till och prioriterar dig själv. 
Lägger du tid på att t ex se på TV, ja då kan du inte påstå att du inte har tid. Dessutom går det faktiskt att göra två saker samtidigt, om du nu inte kan leva utan det där TV-programmet ( men med en halvt fungerande kropp ) så gör dina övningar framför rutan då. Har man inte tid så tar man sig, OK ! Punkt

Idag har jag följt en av Pat’s sjukgymnaster. Han behandlade diverse åkommor med pressur, stretching och akupunktur. Han precis som vi massörer gav sina klienter hemläxor, så på det planet är vi faktiskt skolade lika. Akupunktur kunde han göra på mig om jag ville nån dag, ska bli kul. Jag har egentligen inget problemområde men nålar kan man peta in i huden för att bl a boosta immunförsvaret. Så jag får hoppas att jag efteråt blir förevigt frisk…jo tjena, men önska kan jag alltid. 
Han rådde en kund idag att boka en tid med mig då hon varit hos honom flera gånger utan några direkta förbättringar. Intressant å se om jag kan göra nå underverk där kanske.
En klient jag hade förra veckan sa att Pat gett henne massage vid nån av hans behandlingar men att jag var mycket bättre. En annan tjej jag behandlade för första gången var vääääldigt nöjd. Hennes kille hade länge letat efter en bra sportmassör och undrade om JAG visste nån i Tauranga som masserar som jag, eftersom jag snart åker hem. Hon sa också att Pat var väldigt nöjd med mig, att han är en ärlig person som säger vad han tycker både åt det positiva och negativa hållet. Hon tyckte även att han skulle anställa en massör som mig, det skulle komplettera hans verksamhet bra. Han själv har sagt till Kristin att han tyckte vi skulle ha fler familjereunions så jag fick komma tillbaka till hans föratag igen.
Verkar som jag kommer va saknad här på ön när jag återvänder hem. För rugbygrabbarna gick det upp för idag att jag bara är kvar till nästa vecka. “Ååh nej, inge mer massage ” fick jag höra. Jag sa åt dom att det vore alla idrottsutövares rättighet att ha en massör. De hade då haft mindre skador och presterat bättre på plan. Men som vanligt är det pengar som styr, tyvärr…fast dom har ju en sjukgymnast, den arbetar ju rehabiliterande….vore det inte bättre med en massör som arbetar förebyggande =) eller det optimala, en kombination av båda. 

En sak jag funderade över innan jag for hit var hur jag skulle föra mig i det engelska språket. Som turist visste jag att det inte skulle vara några problem. Men nu när jag skulle arbeta här så kände jag att det kom att bli en liten utmaning. Nu med några veckor bakom mig har det gått rätt bra ändå. “Pardon” är ett ord som flitigt hoppat ur munnen på mig då jag haft lite svårt att tyda vad dom säger när dom lägger på sin accent. Har jag sen haft svårt med något ord så har jag bara förklarat allt runtom det, sen så har det löst sig. Dom är faktiskt förvånade att jag kan så bra engelska ändå, det har jag nog att tacka det svenska skolsystemet för, annars hade det varit kört.
Det finns mycket vi ska vara tacksamma för i Sverige, nu när jag varit här och sett hur samhället är uppbyggt…men det tar jag en annan gång.

” Det största hotet till din egen framgång är du själv “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s